İngiltere, Avrupa Birliği’nden çıktıktan sonra Londra tarafından verilen Turkish Business Man Visa da sonra ermiş fakat çok daha cazip olan ANKARA ANLAŞMASI ANKARA Başvuruları firmamız tarafından son 4 yıldır yapılmaktadır. Sürecin tamamı için alınan Danışmanlık ücreti 5 bin eurodur. Başvuru süreci hakkında aşağıda bilgi verilecektir
Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarına Avrupa’da iş kurarak, yatırım yaparak, iş alanı geliştirerek yatırım vizesi ile oturum izni almalarını sağlayan Ankara Antlaşması Almanya için de geçerli hale gelmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması uyarınca ülkeler arasında ticari alanı genişletmek sermaye ve hizmet alanında serbest dolaşımın tanınmasına yönelik hükümler içermektedir. T.C. vatandaşlarının Almanya yatırımcı vizesi ile oturum izni alma haklarının olmasının temeli Ankara Antlaşmasına dayanmaktadır.
Almanya Avrupa’nın en sağlam ve en güçlü ekonomisine sahip, tüm dünyada ekonomi trendlerine yön vererek, global krizlerde dahi fırsatlar yaratabilen bir ülke özelliğine sahiptir. Avrupa Birliğinin etkili bir üyesi olan Almanya her geçen gün büyüyen ekonomisi ile yeni yatırım alanları yaratmaya devam ediyor. Almanya’nın yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olma konumunu hiçbir zaman kaybetmemiş olmasının bir nedeni de yabancı girişimcilerin dünyaya açılmalarını daha hızlı şekilde gerçekleştirebiliyor olmalarıdır.
Almanya ve Türkiye arasındaki tarihi ilişkiler iki ülkeyi ticari açıdan sürekli birbirine bağlı kılmaktadır. Almanya’da yatırım yoluyla oturum vizesi almanın önündeki engellerden biri ola 250 bin Euro yatırım ve en az 5 kişi çalıştırarak istihdam etme zorunluluğu 2012 yılında kaldırılmıştır.
Almanya’da şirket kurarak oturum izni almak Avrupa Birliği standartlarında kriterlere sahip olmayı gerektiriyor. Yatırım yapılması gereken para miktarını belirleyen unsur kişinin Almanya’da yapacağı işi ve kuracağı şirketin hacmi olmaktadır. Almanya’da şirket kurarak oturum izninden faydalanmanın en büyük avantalarından biri Avrupa sınırları içinde vizesiz serbest dolaşım hakkına sahip olabileceğinizdir. Buna ek olarak Almanya’da ticari alanda yapacağınız bu girişimle alacağınız oturum izninden aile bireyleriniz de faydalanabilmektedir.
Almanya yatırımcı vizesi ile başka bir iş yerinde çalışmak için başvuruda bulunamazsınız. Eğer belli bir meslekte uzmansanız ve Almanya’da bir şirkette çalışmayı planlıyorsanız çalışma vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz ki o vize başvurusunun koşulları Almanya yatırımcı vizesinin şartlarından farklıdır.
Almanya Yatırımcı Vizesi İle Oturum İzni
Yatırım yoluyla Almanya oturum izni başvurusu yapabilmek için aşağıdaki şartlara uygunluk gerekmektedir. Almanya yatırımcı vizesi özelliklerine göre öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Almanya’da ticari koşullara uygun, iş yapma açısından gerçeklik değeri ölçülebilir bir şirket kurmak için gerçeğe uygun bir iş planı oluşturmanız gerekiyor. Bu iş için yapılacak yatırımın miktarı başka bir iş yapmaya ihtiyaç duymadan yatırımcının kendisini ve ailesini geçindirmek için yeterli olmak zorundadır. Bir diğer deyişle Almanya yatırım vizesi ile Avrupa Birliği sınırları için oturum izni alabilmek için yapacağınız bu yatırım, şirketi kurmak ve sonrasında şirkete ait her türlü maliyeti karşılamaya yetecek miktarda olmalıdır. Bununla birlikte iş planı oluşturduğunuz ve yatırım yapacağınız bu şirketin faaliyet alanında mesleki olarak belirli bir yetkinliğe sahip olmanız gerekmektedir.
Almanya yatırım vizesi ile oturum izni almak isteyenlerin yapacakları yatırımın da bazı özelliklere ve kriterlere uygun olması beklenmektedir. Kurulacak şirketin iş alanına bağlı olarak, yapılacak yatırımın bölgesel bir gereksinimi veya ülke çapında ekonomik bir ihtiyacı karşılayacak kapasitede olması gerekir. Bu bağlamda yatırımının ve girişimin Almanya ekonomisine artı bir değer katması mutlak surette beklenmektedir. Yatırımın kapitalinin (sermayesinin) yatırımcının bizzat kendisine ait olması gerekmektedir. Eğer yatırım sermayesi kredi yoluyla temin edilecekse bu kredinin garantili olması gerekmektedir. Almanya yatırımcı vizesi ile Almanya’da şirket kuran yatırımcılar, yaptıkları girişim ve oturum vize talepleri doğrultusunda Alman yasaları ve ulusal mevzuatına tabidirler.
Türkiye’de mevcut firmanızı Almanya’ya taşımanız, yatırımcı vizesi programı ile mümkün olmaktadır. Yatırımcı vizesi için yapılan başvurular yeni firma kuracak kişilerin yanında mevcut şirketini Almanya’ya taşımak isteyenleri de kapsamaktadır. Firmanıza bağlı bir şubeyi Almanya’da açabilirsiniz. Bu bahsi geçen kriterlerde ve uygulamada herhangi bir değişikliğe yol açmamaktadır. Alman ekonomisine katkı sağlayabilecek doğru bir iş planınız olması gerekmektedir.
Almanya yatırımcı vizesi ile oturum izni alınması ile Avrupa Birliği sınırları içinde de çalışma ve iş kurma, firmayı taşıma veya firma şubesi açma fırsatı da sunmaktadır.