‼️Rehber: Almanya’da Şirket Kurmak‼️
Almanya’da şirket kurmak yada şirket şubesi açmak, ticaretini genişletmek isteyen ve yeni pazarlara açılmak isteyenlerin yoğunlukla araştırdıkları konulardan birisidir. Almanya, ekonomik büyüklüğü, yüksek refah seviyesi ve Avrupa ülkesi olması nedeniyle son yıllarda kişi ve işletmelerin oldukça çok yöneldiği ülkelerden birisi konumunda. Almanya’da şirket kurma hedefini gerçekleştiren kişiler veya kurumlar hedef kitlelerini genişletiyor ve ürün/hizmetlerinin satışlarını arttırıyor. Bu nedenle birçok kişi Almanya’da satış yapmak için Almanya’da şirket kurmak konusunda araştırma yapıyor ve bu konuda profesyonel destek arıyor.
Almanya, yabancıların birçok farklı türde ve ölçekte şirket kurmalarına, hatta freelance (serbest) veya beceriye dayalı meslekler sürdürmesine izin vermektedir.
Almanya’da İş Kurmak
Almanya’da şirket kurma konusunda detaylara inmeden ve teknik bilgi vermeden önce Almanya’daki şirket türleri ve bir Alman vergi numarasının size sağladığı avantajları biliyor olmanız önemlidir. Almanya’da şirket kurmak isteyenler veya hazırdaki işini Almanya’ya taşımak/genişletmek isteyen işletmeler için bir rehber niteliğinde olan bu içeriğimizi hazırladık. Almanya’da şirket kurulumu hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin.
Avrupa Birliği üye ülkelerinin vatandaşları Almanya’da serbest bir şekilde çalışabilir ve iş kurabilirler. Avrupa Birliği içerisinde olmayan ülkelerin vatandaşları için ise farklı prosedürler uygulanır. Almanya’da çalışma izni ve geçici oturum izni alabilmek için kuracağınız işin Almanya’nın ekonomik çıkarlarına hizmet edeceğini, ülkedeki bir ihtiyacı karşılayacağını ve nihai hedeflerinizi gerçekleştirebilecek bir para kaynağınızın olduğunu göstermeniz istenir. Bunlar gibi bazı konuların açıklığa kavuşturulduğu detaylı bir iş planını ilgili kurumlara sunmanız istenir.
Almanya’da faaliyet gösteren şirket türlerini bilmeli ve kuracağınız şirketi bu bilgiler ışığında planlamalısınız. Almanya’da şirket kurmak isteyenlerin tercih edebileceği şirket türleri şu şekilde sıralanabilir:
Einzelunternehmen: Tek kişilik şahıs şirketi (şahsın mal varlığı sorumluluk dahilinde)GmbH – Gesellschaft mit beschränkter Haftung: Birden fazla ortaklı şahıs şirketi (limited şirket, bütün ortakların mal varlığı sorumluluk dahilinde)AGs – Aktiengesellschaft: Sermaye şirketi (anonim şirket, şahsi mal varlıkları sorumluluk dışında)
En çok merak edilen noktalardan birisi de Almanya’da freelancer olarak çalışma konusudur. Freelancer çalışma (serbest meslek erbabı) ile ticaret erbabı arasında Alman yasalarına göre bir ayrım vardır. Freelancer olarak çalışan kişilerin ticaret siciline kayıt zorunlulukları bulunmaz ve ticari vergiden muaf tutulurlar. Ancak freelancer olarak yapılacak meslekler kısıtlıdır.
#freelancer #startup #girişimci #girişimcilik #yatırımcı #goldenvisa #ankaranlaşması #girişimci #goldenvisa #ankaranlaşması #scaleup #startup #scaleup #dolar #Oturumizni #businessplan #yurtdışıdanışmanlık