WhatsApp
Linkedin

Yurt Dışında Şirket Kurmak Mümkün Mü?

Yurt Dışında Şirket Kurmak Mümkün Mü?
  • 20 Haziran 2023, 16:15

Yurt Dışında Şirket Kurmak Mümkün Mü?

‼️Yurt Dışında Şirket Kurmak Mümkün Mü?‼️

 

Küreselleşme, günümüzde birçok şirket için özel bir çekiciliğe sahip. Üstelik artık bir çoğumuzun da hayali… Farklı sektörlerde ve iş kollarında ticaret yapmak, bazı durumlarda Türkiye’de iş kurmaktan ve süreklilik kazanmaktan daha kolay, ekonomik ve avantajlı. Peki yurt dışında şirket kurmak için bilmeniz gerekenler nelerdir?

 

Gelin, bu konuyu tüm detayları ile beraber inceleyelim.

 

Yurt Dışında Şirket Kurmak Mümkün Mü?

 

Belirli koşulları yerine getirdiğiniz sürece yurt dışında şirket kurmak mümkün. Eğer Türkiye’de hali hazırda bir şirketiniz bulunuyorsa ve şirketin ürün ya da hizmetini yurt dışında satmak istiyorsanız Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın sağladığı desteklerden faydalanabilirsiniz. Yurt dışında faaliyet gösteren ihracatçı firmaların harcamalarının bir kısmına Para Kredi Koordinasyon Kurulu destek oluyor. Desteğin içeriğinde, yurt dışı kira ücreti, kırtasiye ve ofis eşyası harcamaları ve reklam giderleri yer alıyor. Bu destekten yararlanmak için yurt dışında kurulan şirket ile Türkiye’deki şirketinin organik bağı olması gerekiyor. Bu organik bağı, yurt dışındaki bir işletme ile ortaklık kurarak da sağlayabilirsiniz.Ülkeler genellikle ekonomik anlamda farklılıklar göstermektedir. Gelişmekte olan pek çok ülke yatırımcılara önemli fırsatlar sunuyor, ancak gelir eşitsizliği ve yüksek enflasyon potansiyeli gibi sorunlar da riskin artmasına neden oluyor. İstikrarlı ekonomiler, genellikle işinizi başlatmak için daha güvenli bir ortam sunuyor.

 

Fikrinizi, Vizyonunuzu ve Beklentilerinizi Girmek İstediğiniz Ülke Pazarına Göre Yerelleştirin

 

Yerel kültüre ayak uydurmak her girişimci için çok önemlidir. Kültürü ve hedef kitlenizi anlamanıza yardımcı olabilecek, bir danışman veya yatırımcı bulmalısınız. Doğru zamanda doğru bir çevre edinmeye, doğru etkinliklere katılmaya ve sürekli gelişmeye özen göstermelisiniz.

 

LinkedIn’da girmek istediğiniz pazarı ve sektörünüzün liderlerini araştırabilir ve network edinebilirsiniz. Ayrıca Meetup gruplarına katılmaya, yerel iş ağlarına katılmaya ve pazarlama stratejileriniz için çevrimiçi araştırmalar yapmaya dikkat etmelisiniz.

 

Hem Geçmiş Hem de Şimdiki Rekabeti İnceleyin

 

Yeni bir pazara girmeden önce her girişimci rekabeti derinlemesine araştırmalıdır. Özellikle bu pazara girmeye çalışan ve başarısız olan beş şirketi incelemelisiniz. Başkalarının geçmişteki başarısızlıklarından ders alarak, hataları tekrarlamanın önüne geçebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 


Etiketler :
Paylaş :

Bize Soru Sorun
Bizimle iletişime geçmek ve soru sormak için iletişim butonuna tıklayınız.

İLETİŞİM